NAPI LELKI MENÜ 2016.8.9 Lk 21,25-33 alapján

2016.08.09 10:51

Ismételten egy új nap tárul elénk és egy új igeszakasz, amely az Emberfia eljöveteléről szól, az ÚR Jézus Krisztus visszajöveteléről tudósít bennünket.

De vajon miról szól a mi új napunk? Mert elmúlik ez is, de Isten igéje megmarad örökre.

Egyenesedjünk fel, és emeljük fel fejünket, mert közeledik a megváltásunk. Akik figyelembe veszik a jeleket, amelyekről az ÚR Jézus Krisztus beszél és komolyan veszik, azok megváltásban részesülnek és Isten igéjével együtt örökre megmaradnak, örökre élni fognak. A mostani napunk elmúlik. De vajon adatik még számunkra egy következő?

Figyeljük a jeleket és szüntelenül olvassuk az igét, akkor részesülünk a megváltásban mi is. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól fogva nem kell tennünk semmi mást, hanem a napi dolgaik mellett, a napi tevékenységeink mellett nem szabad megvetnünk és elmulasztanunk mindezeket.

Az egek tartóerői megrendülnek és a hitetlen emberek megdermednek a félelemtől, amikor megjelenik az ÚR Jézus Krisztus felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel, de Krisztus követői, mindazok, akik minden új napban élnek Isten igéjével, azok felegyenesednek, felemelik fejüket, mert az ÚR, magával ragadja őket és beviszi Isten országába. Szóljon a mi új napunk és minden ezután következő napunk Isten igéjéről, hogy lehessünk mi is az ÚR követői, hogy mindezek velünk is majd megtörténjenek. Ámen