NAPI LELKI MENÜ 2016.8.7 Lk 21,5-19 alapján

2016.08.07 07:50

Az ember csak a jelent látja és nem lát a jövőbe, sokszor nem is gondol rá. Ezért nem szabad hinni a jóslatoknak, a horoszkópoknak, a kirakott kártyáknak.

Egyedül Jézus lát a jövőbe. Ő előre látta a jeruzsálemi templom 70-ben való lerombolását. Kő kövön nem maradt az épületből, csak a siratófal tükrözi annak történetét. A tanítványai csupán a gyönyörű, szilárdnak tűnő épületet látták benne, de nem látták annak sorsát, nem látták annak pusztulását. Építkezünk, gyönyörű házakat emelünk mondván, hogy az utódainkra hagyjuk, közben az utódok elhagyják gyermekkori otthonaikat és a szülők csalódottan, félve és aggodalmakkal megtelve nélkülük élik le hátralévő életüket.

Szomorú és fájdalmas jövőről beszél az ÚR Jézus Krisztus minden szívbéli, lelki követőjének ebben a kijelölt igeszakaszban. Így hát ne rémüljünk meg, ha üldözéseket és bántalmazásokat is élünk meg, tudv án, hogy jó alapokra építjük jövőbeli életünk épületét, amely lerombolhatatlan. Egyik ismerősünk beszélte nemrég, hogy ki mindenki haragszik rám, és hogy mi mindent beszélnek rólam, aminek én csak örülni tudok, mert ezek szerint jól épül a lelki házam. Ez a feltüntetett ige megnyugvást és bíztatást nyújt a további építkezésem folytatására.

ÚR Jézus Krisztus, segíts és add, hogy továbbra is Rád tudjuk építeni lelki házunkat, hogy az mindörökre, szilárdan megálljon minden kísértés és megpróbáltatás idején. Ámen