NAPI LELKI MENÜ 2016.8.10 Lk 21,34-38 alapján

2016.08.10 09:57

Milyen nyomasztó lenne, ha megszünnének a hírforrások. Nem tudnánk, hogy mi történik a Riói Olimpián, hogy hogyan állnak a sportolóink, és hogy mi zajlik a világban.

De még nyomasztóbb lenne, ha az ÚR Jézus Krisztus megszünne szólni hozzánk. A mai napon felszólít bennünket a vigyázatra. Vigyázzatok magatokra – mondja.

Vigyázzunk magunkra, nehogy a szívünk elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés lehetőségétől és hasonlóaktól, vagy a túlzott aggodalomtól ami zajlik a világban, ami zajlik körülöttünk.

Felkészültnek lenni arra a napra, amely e világra jön, amelyről tegnap beszélt az ÚR.

Ha a sportoló nem lenne eléggé felkészülve, ha nem készül fel eléggé a vetélkedésre, akkor nem nyeri meg a versenyt, nem ér el jó eredményt. Nyomasztó lenne számára az a nap. Azon töprengene, hogy miért nem készült fel jobban, miért nem vigyázott jobban.

Reánk is, ha váratlanul érkezik az a félelmetes nap és mi nem leszük felkészülve, akkor elveszünk, akkor már késő lesz a szánalom, a gyötrődés.

Itt a lehetőség mindenkinek szívéhez ragadni a felszólító igét – VIGYÁZZATOK MAGATOKRA! Ébernek lenni a strázsán, ébernek lenni napjainkban és szüntelenül könyörögni, hogy kimenekülhessünk mindazokból a nyomorúságokból, amik történni fognak, és hogy megállhassunk az ÚR Jézus Krisztus előtt.

Minden reggel, sőt este is többek között elmondok az Úrnak néhány bűnbánati zsoltárt és csak utána nyugszik meg a szívem. Jézus nappal a templomban volt és tanított, éjjelre pedig az Olajfák hegyére ment. De kora reggel az egész nép hozzá sietett, hogy hallja Őt a templomban. Menjünk mi is minden reggel eléje sőt este is, ahogyan szoktuk a híreket hallgatni és hallgassuk Őt míg el nem jön az a félelmetes nap, hogy legyünk rá felkészülve, hogy jó eredménnyel zárjuk azt a napot, jó eredménnyel zárjuk életünket. Ámen