NAPI LELKI MENÜ 2016.4.19

2016.04.19 08:10
10,8


A nyitott könyv

Ekkor az a hang, amelyet a mennyből hallottam, ismét beszélt velem, és így szólt: Menj el, vedd át a nyitott könyvet, amely az angyal kezében van, aki a tengeren és a földön áll.
        Ez 2,8-3,3      
10,9 Odamentem az angyalhoz, és kértem tőle, hogy adja át nekem a könyvecskét. Ő pedig így szólt hozzám: Vedd át, és edd meg: keserűvé teszi a gyomrodat, a szádban pedig édes lesz, mint a méz.                
10,10 Átvettem az angyal kezéből a könyvecskét, és megettem: a számban olyan édes volt, mint a méz, de amikor megettem, keserűvé lett a gyomrom.                
10,11 És ez a szó hangzott felém: Ismét prófétálnod kell sok népről és nemzetről, nyelvről és királyról.                

Jelenések könyve

Tegnap a kislányunk azzal futott hozzám kacagva, hogy a kapuban beszélt egy kisfiúval, aki azt mondta magáról, hogy az ő szülei majomból származnak. Megvallom én is elnevettem magam. Ez a fiúcska, sem a szülei nem hallják a mennyei hangot. Fülük tompa a mennyei hallásra. János apostol nagyon is jól hallotta a mennyei beszédet, hogy mit kell tennie. Az angyaltól át kellett vennie a könyvecskét és meg kellett ennie. Fura egy jelenet lehetett.

Az étel, amit fogyasztunk megerősít bennünket, a gyermeknél növekedést jelent.

Mi mennyire vagyunk fogyasztói a Szentírásnak, amely Isten igéjét jelenti, mennyei beszédet jelent és nemcsak erősít, hanem örök életet biztosít az embernek. Amikor először kezdtem olvasni a Bibliát, édes volt nekem, majd később, amikor áthatotta az egész lényemet, keserűvé vált nekem, mivel rávilágított bűneimre és megtéréshez vezetett, aminek most már nagyon örülök. Az ÚR Jézus Krisztus megnyitotta mennyei hallásomat, hogy minden nap halljam felém intézett üzenetét.

Fogyasszuk hát mi is Isten igéjét. Táplálkozzunk vele minden nap, hogy megnyíljék mennyei hallásunk és hogy tudjuk mit követel tőlünk az ÚR. Ámen