NAPI LELKI MENÜ 2016.1.26

2016.01.26 06:49
6,1


Az adakozás

Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól.

               
6,2 Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat.                
6,3 Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb,                
6,4 hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged.         Egyes kéziratok hozzáteszik: nyilvánosan 

Máté evangéliuma

Elgondolkodtam a felől, hogy milyen az ember az adakozás terén? A feleslegéből ad Istennek, azt adja, ami már elavult, amire már nincs szüksége. Ha adakozásról van szó mindig eszembe jut az özvegyasszony két fillérje. Az ÚR Jézus Krisztus azt mondta rá, hogy mindenét odaadta Istennek.

A többiek csak a feleslegükből adtak, de ő odaadta még azt az utolsót is.

Ez az emberi oldala, de nézzük meg a mennyei oldalát is az adakozásnak. Isten mi mindennel megajándékozott már bennünket és feláldozta értünk a legdrágábbat, a legdrágább kincsét adta nekünk. Az Ő szeretett Fiát küldte le hozzánk, hogy megváltson bennünket a kárhozatból. Te mivel viszonzod ezt a drága ajándékát? Ámen